Det Kreative Værksted

Det Kreative Værksted på Jelling Have laver så mange flotte ting, at de får en side for sig selv her på vores hjemmeside :-).

I Værkstedet står vores dygtige medarbejder Rikke for at samarbejde med de beboere, som bliver visiterede til at arbejde kreativt.

Når man arbejder i Det Kreative Værksted, arbejder man med noget som giver glæde og som udståler glæde i resten af huset. De billeder og malerier, som bliver fremstillet bliver hængt op rundt omkrng i huset. Faktisk er stort set alt, der hænger på vores vægge produceret i Værkstedet, som en værdsættelse af de ting, der bliver lavet.

Der er mange gode grunde til at arbejde i Værkstedet og der er flere formål med at have et kreativt værksted. Her er lidt:

  • At arbejde med farver og billeder giver en fordybelse, som kan være med til at tømme hovedet for negative tanker
  • Atmofæren og sammenholdet på et værksted er med til at give et stærkere sammenhold og personlighed.
  • At arbejde med "det fælles jeg" gør, at man bliver inddraget i de forskellige projekter og får ejerskab af det. Man bliver en del af produktet, hvliket giver stolthed
  • At arbejde med ting, som man ikke tror, man kan, men bliver udviklet på
  • Man arbejder i procesdele på de enkelte ting, man går i gang med. vi laver små mål, som kan blive til noget stort.
  • Det giver en ro og og er med til at skabe atmosfære.
  • "Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!" Det kan føre til mirakler...

Beboerne er med til at bestille varer og får derved ejerskab af de bestillinger, der foretages. De får mulighed for at overveje, hvad kunne de tænke sig at arbejde med, og hvad er det muiligt at bestille.

Når man er visitereret til værkstedet, har man en forpligtelse til at melde til og fra, da andre kan være afhængige af at komme videre i det samme projekt.

Enden er, at vi bliver stolte af det, vi får ud...

På undersiderne her vil vi efterhånden lægge billeder af flere af de ting, der bliver produceret i Det Kreative Værksted.